sales@focus-news.net

+ 359 2 960 70 11
+ 359 2 960 70 13

Services

 

Media monitoring

Full monitoring of national and regional print media, electronic media, and websites…

Read more

Monitoring in English

Summaries or full text articles in English on the main topics and publications in the Bulgarian media.

Read more

Advertising monitoring

Specialised monitoring of paid publications in print media.

Read more

Campaign monitoring

Monitoring of PR campaigns and events, as reported in the media.

Read more

Content analysis

Quantity and quality analysis of media publications

Read more

News feeds

Daily web-based media monitoring, available for use from any place with internet.

Read more

FIBEP

FOCUS Information Agency is the first and only Bulgarian organisation member of the International Federation of the Press Clipping Services (FIBEP)

Read more

Focus Archive

Production of individual text or video archive references, based on time period and keywords.

Full digital archive of all public sources and electronic media since 2000. The archive of print media starts from 1990 and includes not only the editions that still exist today, but also print media, which were closed down in the period 1990-1995.

-


more than

25,000,000


items

-


the oldest

item is from

1990

10 years ago today

Print press: в. Труд: Русия пак си иска Арктика официално

Проби от почвата, които руски учени взеха от подводния хребет Ломоносов под Северния полюс, категорично доказват, че Арктика е част от Русия, съобщи вчера министерството на природните ресурси в Москва, цитирано от Ройтерс. Научните доказателства „циментират" нашите претенции към хребета и ще ги представим пред ООН, се казва в съобщение на министерството. Москва за втори път ще иска Арктика официално. През 2002 г. тя подаде иск в ООН, за да я узакони, но той бе отхвърлен с аргумента, че липсват доказателства. Руските претенции към богатия на природни залежи хребет бяха подновени в началото на август, когато два батискафа от експедиция „Арктика 2007" стигнаха дъното под Северния полюс и забиха там руски флаг. Веднага след това Вашингтон и Москва влязоха в схватка за региона. Поставянето на руския флаг няма никаква юридическа стойност, коментира Държавният департамент. Общо пет държави претендират, че имат права над арктическия шелф -Дания, Канада, Норвегия, Русия и САЩ.

21.09.2007

TV: БТВ: И социалните работници ще протестират

И социалните работници ще протестират. Шествието им е предвидено за 25 септември в София, съобщиха от пресцентъра на КНСБ. От 13 юни 75 заведения за социални услуги са в протестни действия с искания за увеличение с 20 на сто на средната брутна работна заплата от 1 януари тази година. Те настояват и за дофинансиране на издръжката на социалните домове, припомнят от КНСБ.

21.09.2007

Radio: Дарик радио: Парламентът подкрепи ветото на държавния глава върху промените в закона за автомобилните превози

Парламентът подкрепи ветото на държавния глава върху промените в Закона за автомобилните превози. Ношният превоз на деца и ученици ще бъде забранен.

21.09.2007

Internet: Dnes.bg: Ликувай, пенсионерю! Вземаш с 10% повече пари

От 1 октомври с 10 на сто ще се индексират пенсиите, отпуснати до 30 юни 2007 г. Това реши парламентът, който прие на второ четене промените в Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2007 г. От 1 октомври до 31 декември 2007 г. минималният размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст се увеличава на 102, 85 лева. Също от 1 октомври 2007 г. осигурителните вноски се намаляват с три процентни пункта, съответно за фонд „Пенсии“ - за родените преди 1 януари 1960 г. от 23 на сто на 22 на сто, а за родените след 31 декември 1959 г. от 18 на сто на 17 на сто, и за Предвиденото намаляване на вноските за фонд "Безработица" е с два пункта - от три на сто на един процент. Парламентът отхвърли предложението на Антонела Понева и Веселин Методиев от ДСБ пенсиите да се увеличат от 1 октомври с 40 лева за всяко пенсионирано лице, като минималният размер на пенсията да бъде 133, 50 лева. Депутатите не подкрепиха и предложението на Мартин Димитров от ОДС от 1 октомври осигурителните вноски за фонд "Пенсии" да се намалят с шест процентни пункта.

21.09.2007