sales@focus-news.net

+ 359 2 960 70 11
+ 359 2 960 70 13

Services

 

Media monitoring

Full monitoring of national and regional print media, electronic media, and websites…

Read more

Monitoring in English

Summaries or full text articles in English on the main topics and publications in the Bulgarian media.

Read more

Advertising monitoring

Specialised monitoring of paid publications in print media.

Read more

Campaign monitoring

Monitoring of PR campaigns and events, as reported in the media.

Read more

Content analysis

Quantity and quality analysis of media publications

Read more

News feeds

Daily web-based media monitoring, available for use from any place with internet.

Read more

FIBEP

FOCUS Information Agency is the first and only Bulgarian organisation member of the International Federation of the Press Clipping Services (FIBEP)

Read more

Focus Archive

Production of individual text or video archive references, based on time period and keywords.

Full digital archive of all public sources and electronic media since 2000. The archive of print media starts from 1990 and includes not only the editions that still exist today, but also print media, which were closed down in the period 1990-1995.

-


more than

25,000,000


items

-


the oldest

item is from

1990

10 years ago today

Print press: в. Стандарт: Самолетните билети поевтиняват

Цените на самолетните билети ще продължат да падат, обяви Александра Илиева, член на УС на АБТТА. През миналата година туроператорите са продали около 530 000 самолетни билета, или с 22% повече от тикетите през 2006 г. В същото време събраните пари са се увеличили със 17% до малко над 147 млн. евро. Продажбата единствено на електронни билети от 1 юни обаче ще е голям проблем за туроператорите. Все още летищата във Варна и Бургас не са въвели системата за електронно чекиране. От 40-те авиопревозвача на родния пазар най-трудно ще е да се издават билети за "Аерофлот", който работи изцяло с хартиени тикети и далечни дестинации, обясни Илиева. През миналата година едва 84% от продадените билети чрез туроператори са били електронни. Така след 1 юни агенциите ще загубят 22 млн. евро от новата задължителна система.

23.02.2008

TV: БТВ: Владимир Путин разкритикува обявяването на независимостта на Косово

Владимир Путин разкритикува обявяването на независимостта на Косово. В Москва, на срещата на върха на Общността на независимите държави руският президент Владимир Путин предупреди, че този прецедент може да има непредвидими последици за света. Владимир Путин: Прецедентът Косово е страшен. Той, всъщност, разбива цялата система на международните отношения, изграждана с десетки дори със стотици години. Несъмнено той ще предизвика верига от непредвидими последици. Тези, които го направиха, разчитайки единствено на своята сила и като подчиниха съюзниците си на своята воля, не мислят за резултатите от действията си. Това обаче може да се окаже оръжие с две остриета и второто да се обърне към лицата им.

23.02.2008

Radio: Дарик радио: Полша ще подпише споразумението за разполагане на база от американската противоракетна отбрана на нейна територия

Полша ще подпише споразумението за разполагане на база от американската противоракетна отбрана на нейна територия, само ако Вашингтон подпомогне модернизирането на нейната армия.

23.02.2008

Internet: Dnes.bg: Станишев връща сенките си

БСП връща заместник-председателите начело на партията. Това предвижда новия проектоустав, който Висшия съвет на БСП обсъжда днес. Промените предвиждат връщането на два зам.-председателски поста в партията. Единият ще отговаря за партийната дейност, другият - за публичните политики. В Изпълнителното бюро ще влизат и двама секретари, отговорни за коалиционната и медийната политика, както и секретар-касиер. Според новия устав, след гласуването му на заседанието на конгреса на пролет, Висшият съвет на партията ще бъде преименуван на Национален съвет на БСП.

23.02.2008