sales@focus-news.net

+ 359 2 960 70 11
+ 359 2 960 70 13

Services

 

Media monitoring

Full monitoring of national and regional print media, electronic media, and websites…

Read more

Monitoring in English

Summaries or full text articles in English on the main topics and publications in the Bulgarian media.

Read more

Advertising monitoring

Specialised monitoring of paid publications in print media.

Read more

Campaign monitoring

Monitoring of PR campaigns and events, as reported in the media.

Read more

Content analysis

Quantity and quality analysis of media publications

Read more

News feeds

Daily web-based media monitoring, available for use from any place with internet.

Read more

FIBEP

FOCUS Information Agency is the first and only Bulgarian organisation member of the International Federation of the Press Clipping Services (FIBEP)

Read more

Focus Archive

Production of individual text or video archive references, based on time period and keywords.

Full digital archive of all public sources and electronic media since 2000. The archive of print media starts from 1990 and includes not only the editions that still exist today, but also print media, which were closed down in the period 1990-1995.

-


more than

25,000,000


items

-


the oldest

item is from

1990

10 years ago today

Print press: в. 24 часа: Отказаха се да режат от СЕМ

Съставът на СЕМ няма да се свива. Това става ясно от проекта за промени в закона за радиото и телевизията, който вече е внесен в парламента. В първоначалния вариант СЕМ трябваше от 9 да се свие до 5-има членове, а мандатът им да бъде намален от 6 на 5 години. Този проект е обсъждало и правителството на 3 декември. След кратки спорове обаче министрите са се вслушали в експертите и са решили на този етап да не пипат бройката и мандата на СЕМ, научи “24 часа”. Дискусията била обърната от практиката на Конституционния съд с промяната на мандата на различни регулатори. Според нея това не става с поправки в закона, а при настъпване на обстоятелства, описани в него.

08.12.2009

TV: НОВА ТВ: През изминалите месеци правителството обмисля по-нататъшните действия по участието на България в няколко големи енергийни международни проекти, между които и „Бургас-Александруполис”

През изминалите месеци правителството обмисля по-нататъшните действия по участието на България в няколко големи енергийни международни проекти, между които и „Бургас-Александруполис”. Ако проектът „Бургас-Александруполис” се окаже неизгоден за страната, той няма да бъде осъществен, това заяви премиерът Бойко Борисов. До 18 месеца МОСВ ще се произнесе окончателно за изгодата за страната. Борисов обясни, че са привлечени още двама експерти в консултациите по проекта.

08.12.2009

Radio: Радио “Фокус”: Министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев заяви, че ще има промяна в закона за обществените поръчки

Министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев заяви, че ще има промяна в Закона за обществените поръчки. Ще бъде видоизменена така-наречената ограничена процедура, която определя, че с най-ниска цена се печели обществена поръчка. Министърът уточни, че промяната в законодателството ще бъде факт до три месеца. Според Плевнелиев извън откритата процедура ще бъде разработена и нова процедура, при която да се провеждат обществените поръчки.

08.12.2009

Internet: Dnes.bg: Обама вече може и сам да решава за климата

Барак Обама вече е с развързани ръце да вземе решение за намаляване на емисиите парникови газове от американската икономика. Службата за опазване на околната на САЩ обяви в понеделник, че има достатъчни научни доказателства за вредата върху здравето от парниковите газове. Така президентът може да разпореди намаляването на вредните емисии и без това да е записано в закон. Службата обяви за вредни въглеродния двуокис и още пет газа и поиска ограничаването им. Еколози посрещнаха решението на службата като ясен сигнал, че правителството ще действа и в случаите, когато не може да получи зелена светлина от конгреса. Все пак Обама подчерта, че е решен да постигне и законова основа за борбата с климатичните промени.

08.12.2009