sales@focus-news.net

+ 359 2 960 70 11
+ 359 2 960 70 13

Services

 

Media monitoring

Full monitoring of national and regional print media, electronic media, and websites…

Read more

Monitoring in English

Summaries or full text articles in English on the main topics and publications in the Bulgarian media.

Read more

Advertising monitoring

Specialised monitoring of paid publications in print media.

Read more

Campaign monitoring

Monitoring of PR campaigns and events, as reported in the media.

Read more

Content analysis

Quantity and quality analysis of media publications

Read more

News feeds

Daily web-based media monitoring, available for use from any place with internet.

Read more

FIBEP

FOCUS Information Agency is the first and only Bulgarian organisation member of the International Federation of the Press Clipping Services (FIBEP)

Read more

Focus Archive

Production of individual text or video archive references, based on time period and keywords.

Full digital archive of all public sources and electronic media since 2000. The archive of print media starts from 1990 and includes not only the editions that still exist today, but also print media, which were closed down in the period 1990-1995.

-


more than

25,000,000


items

-


the oldest

item is from

1990

10 years ago today

Print press: в. Монитор: 25 000 евро за фермери по “Натура 2000”

Част от мерките за подпомагане по програмата "Натура 2000" може да включат и помощи за млади фермери от 30 до 45 години, със сума от 25 000 евро, заяви във Варна Йордан Дардов, зам.-министър на околната среда и водите, цитиран от БГНЕС. Той коментира, че ако има известни ограничения относно земите в евромрежата, то съществуват и компенсации. Плащанията са от 50 евро до 200 евро на хектар годишно за петгодишен период. Заделени са 781 млн. евро като компенсации. Ще бъдат изплащани от Министерство на земеделието и горите.За да се получат компенсациите трябва да се кандидатства, като се подаде искане до разплащателната агенция, каза още Дардов. Средствата отпуснати от ЕС за България по оперативните програми за опазване на околната среда от 2007 - 2013 година са общо около 11 млрд. евро. Само за общините има 4 млрд. евро.

25.02.2007

TV: БТВ: Италианският президент Джорджо Наполитано отказа да приеме подадената в сряда оставка на премиера Романо Проди

Италианският президент Джорджо Наполитано отказа да приеме подадената в сряда оставка на премиера Романо Проди. Наполитано поиска министър-председателят да остане на поста и да подложи правителството на вот на доверие в парламента. Така президентът потърси бързо излизане от политическата криза. Наполитано взе решението след двудневни консултации с партийни лидери и след като получи уверения, че Проди разполага с необходимата подкрепа в парламента. Очаква се вотът да доверие да е в сряда или четвъртък. Другите възможности пред президента бяха да избере нов лидер, който да формира правителство, да назначи технически кабинет или да разпусне парламента и да насрочи предсрочни избори. Бившият премиер и водач на опозицията Силвио Берлускони искаше ширококоалиционно правителство, но според президента то няма достатъчна подкрепа. Повечето партии са единни, че предсрочни избори без промяна в избирателния закон са безсмислени. Освен това Берлускони би могъл да се върне на власт само девет месеца след като я изгуби, което също не би било добър вариант.

25.02.2007

Radio: БНР: На 11 март ще бъде следващото заседание на либийския районен съд по делото за клевета срещу българските медицински сестри

На 11 март ще бъде следващото заседание на Либийския районен съд по делото за клевета срещу българските медицински сестри и палестинския лекар, заведено от техните мъчители. Днес сестрите повториха пред съда, че са били измъчвани. Обвинението поиска максимално наказание за клевета три години затвор. Съдът е разпоредил да му бъдат представени материалите по делото срещу либийските офицери.

25.02.2007

Internet: Mediapool.bg: Почина известният адвокат Рени Цанова

В неделя сутринта след боледуване на 68 годишна възраст почина известният адвокат Рени Цанова, съобщиха нейни близки. Цанова бе един от водещите адвокати по наказателни дела. Името й се свързва с делата срещу Тодор Живков, на когото тя бе един от адвокатите. Опелото ще бъде на 27 февруари, вторник, в църквата “Света София” в столицата, а погребението – в родния й град Ябланица.

25.02.2007