sales@focus-news.net

+ 359 2 960 70 11
+ 359 2 960 70 13

Services

 

Media monitoring

Full monitoring of national and regional print media, electronic media, and websites…

Read more

Monitoring in English

Summaries or full text articles in English on the main topics and publications in the Bulgarian media.

Read more

Advertising monitoring

Specialised monitoring of paid publications in print media.

Read more

Campaign monitoring

Monitoring of PR campaigns and events, as reported in the media.

Read more

Content analysis

Quantity and quality analysis of media publications

Read more

News feeds

Daily web-based media monitoring, available for use from any place with internet.

Read more

FIBEP

FOCUS Information Agency is the first and only Bulgarian organisation member of the International Federation of the Press Clipping Services (FIBEP)

Read more

Focus Archive

Production of individual text or video archive references, based on time period and keywords.

Full digital archive of all public sources and electronic media since 2000. The archive of print media starts from 1990 and includes not only the editions that still exist today, but also print media, which were closed down in the period 1990-1995.

-


more than

25,000,000


items

-


the oldest

item is from

1990

10 years ago today

Print press: в. Новинар: Министерският съвет най-после даде сграда за архивите на ДС

Сграда, в която да се приберат архивите на бившата Държавна сигурност, бе отпусната най-накрая с решение на Министерския съвет вчера. Това стана година и половина след като влезе в сила законът за досиетата. Комисията по досиетата няма да може да използва сградата веднага, а едва след като имотът бъде пригоден да съхранява папките с информация. Сградата ще бъде използвана за създаването на централизиран архив на документите на ДС.

20.06.2008

TV: НОВА ТВ: Парламентът увеличи минималната пенсия за стаж и възраст на 113.49 лева

Парламентът увеличи минималната пенсия за стаж и възраст на 113.49 лева. Мнозинството отхвърли предложението на ДСБ сумата да бъде 152.10 лева. От ДСБ обясниха, че увеличението с 50 лева на минималната пенсия, което те предлагат, е опит за аварийна защита, понеже заради инфлацията покупателните възможности на пенсионерите са намалели с 20% в сравнение с миналата година. от мнозинството отхвърлиха предложението с аргумента, че така се обърква логиката на социалния модел. По думите на левия депутат Донка Михайлова, ако минималната пенсия стане 152 лева, тя ще се изравни със средната. Другият аргумент на управляващите да заковат минималните възнаграждения за пенсионери на 113.49 лева са стъпките на правителството за осъвременяването им, а именно от 1 юли с 10%, от октомври с очакваната индексация на пенсиите и от януари с увеличение на коефициента за прослужено време. Сметките на социалистите показват, че това ще струва на бюджета около 1 млрд. и 200 млн. лева. Контратезата на ДСБ обаче е, че пари могат да се намерят, защото само към 30 април излишъкът в бюджета надхвърля 2 млрд. лева.

20.06.2008

Radio: Дарик радио: Георги Първанов поиска законодателните промени, свързани с въвеждането на смесена избирателна система и контрола на финансирането, и регистрацията на партиите, да са факт до ноември

Президентът Георги Първанов поиска законодателните промени ,свързани с въвеждането на смесена избирателна система и контрола на финансирането, и регистрацията на партиите, да са факт до ноември. Държавният глава присъства днес на церемонията, на която Георги Петканов положи клетва като конституционен съдия.

20.06.2008

Internet: Dnes.bg: Ровят в Догановите чаршафи

Парламентарната комисия за борба с корупцията е получила данни за собствеността на три имота, за които се твърди, че се управляват и притежават от лидера на ДПС Ахмед Доган. Шефът на комисията Бойко Великов съобщи, че са получени справките за собствениците на имота в Бояна и на два хотела в Рибарица и Росенец, Бургаско. "Ще поискаме от Сметната палата да предостави декларации за имущественото състояние на въпросните собственици, за да може да се прецени доколко те съответстват на доходите им", допълни Великов. Комисията ще реши за петте имота след като получи всички данни за собствеността им от общините и от Сметната палата.

20.06.2008