sales@focus-news.net

+ 359 2 960 70 11
+ 359 2 960 70 13

Services

 

Media monitoring

Full monitoring of national and regional print media, electronic media, and websites…

Read more

Monitoring in English

Summaries or full text articles in English on the main topics and publications in the Bulgarian media.

Read more

Advertising monitoring

Specialised monitoring of paid publications in print media.

Read more

Campaign monitoring

Monitoring of PR campaigns and events, as reported in the media.

Read more

Content analysis

Quantity and quality analysis of media publications

Read more

News feeds

Daily web-based media monitoring, available for use from any place with internet.

Read more

FIBEP

FOCUS Information Agency is the first and only Bulgarian organisation member of the International Federation of the Press Clipping Services (FIBEP)

Read more

Focus Archive

Production of individual text or video archive references, based on time period and keywords.

Full digital archive of all public sources and electronic media since 2000. The archive of print media starts from 1990 and includes not only the editions that still exist today, but also print media, which were closed down in the period 1990-1995.

-


more than

25,000,000


items

-


the oldest

item is from

1990

10 years ago today

Print press: в. 24 часа: Немски банки отказаха кредити на Гърция

Гръцката криза явно тепърва ще се изостри и банкрутът на южната ни съседка става все по-вероятен, след като се оказа, че големите германски банки отказват да я кредитират. Това показва проучване сред немските финансови институции. Всички големи банки са обявили намерението си да спрат инвестициите си в гръцки държавни облигации, съобщи "Файненшъл таймс Дойчланд". Двата най-важни германски държавни финансисти "Ойрохипо" и "Хипо Риъл Естейт" няма да вземат гръцки бонове при предстоящия рунд за финансиране на закъсалата Гърция. Постбанк също няма да помпа свежи пари в гръцката финансова система. Дойче Банк е обявила, че ще посредничи при закупуването на облигации, но самата тя се отказва от придобиването им. На същото мнение са и големите провинциални банки като BayernLB и LBBW.

27.02.2010

TV: БНТ: ЕК има намерение да прояви гъвкавост по отношение на крайните срокове, заложени в програма ИСПА

ЕК има намерение да прояви гъвкавост по отношение на крайните срокове, заложени в програма ИСПА, съобщи за Българското национално радио говорителят на Комисията по регионална политика Тон ван Лиероп. Вчера по време на срещата си с румънския премиер Бойко Борисов заяви, че към Брюксел ще бъде отправена молба за удължаване на сроковете за някои проекти по програма ИСПА. По този начин Борисов и Емил Бок искат да спасят еврофинансирането за строежа на Дунав мост 2. Говорителят Ван Лиероп обясни, че комисията може би ще удължи до 2011 или дори до 2012 година срока по програма ИСПА, която изтича в края на тази година. С най-сериозни шансове да получат допълнително време за реализация са големите проекти, за които европейското финансиране надхвърля 100 милиона евро, обясни говорителят.

27.02.2010

Radio: Дарик радио: Министърът на икономиката Трайчо Трайков, каза че АЕЦ „Белене” поставя България в енергийна зависимост от Русия

Министърът на икономиката Трайчо Трайков, каза че АЕЦ „Белене” поставя България в енергийна зависимост от Русия. В „Седмицата” на Дарик, Трайков уточни, че целта сега е страната ни да търси диверсификация на източниците в енергетиката. По отношение на АЕЦ „Белене” правителството иска да не загубим вложените пари в АЕЦ „Белене”, но и да не влагаме повече.

27.02.2010

Internet: Dnes.bg: Имаме си точно 11 943 адвоката

“С 6,6 процента е нараснал броят на адвокатите в страната в сравнение с миналата година“. Това обяви в отчета си пред общото събрание на адвокатите в България председателят на Висшия адвокатски съвет Даниела Доковска. Според информацията от "Държавен вестник" броят на адвокатите у нас е 11 943 души, от които 49,05 процента са мъже. Най-голямата адвокатска колегия е Софийската, в която членуват 5090 човека, следва я Варненската с 1064 членове и Пловдивската - 1039 членове. В България са регистрирани 26 чуждестранни адвокати. Доковска отчете още, че Висшият адвокатски съвет не е бил поканен в работната група, създадена от Министерството на правосъдието за подготвения проект за изменение на НПК. Проектът е бил изпратен за становище едва, след като е бил подготвен от групата. Според адвокатите основна тенденция на законопроекта е ограничаване на правото на защита.

27.02.2010