sales@focus-news.net

+ 359 2 960 70 11
+ 359 2 960 70 13

Services

 

Media monitoring

Full monitoring of national and regional print media, electronic media, and websites…

Read more

Monitoring in English

Summaries or full text articles in English on the main topics and publications in the Bulgarian media.

Read more

Advertising monitoring

Specialised monitoring of paid publications in print media.

Read more

Campaign monitoring

Monitoring of PR campaigns and events, as reported in the media.

Read more

Content analysis

Quantity and quality analysis of media publications

Read more

News feeds

Daily web-based media monitoring, available for use from any place with internet.

Read more

FIBEP

FOCUS Information Agency is the first and only Bulgarian organisation member of the International Federation of the Press Clipping Services (FIBEP)

Read more

Focus Archive

Production of individual text or video archive references, based on time period and keywords.

Full digital archive of all public sources and electronic media since 2000. The archive of print media starts from 1990 and includes not only the editions that still exist today, but also print media, which were closed down in the period 1990-1995.

-


more than

25,000,000


items

-


the oldest

item is from

1990

10 years ago today

Print press: в. Пари: Австрийци купиха 50% от телевизия Европа

Новинарската телевизия Европа продаде 50% от акциите си на австрийската медийна компания STEVIA Communications. Стойността на сделката се пази в тайна. В пакет с телевизията са продадени и 50% от сайта www.ekipnews.bg. Телевизия Европа ще запази своя новинарски профил, а новите собственици предвиждат да пуснат още един канал с различна насоченост.

19.06.2009

TV: БТВ: Европейските правителства подкрепиха Жозу Мануел Барозу за втори мандат начело на ЕК

Европейските правителства подкрепиха Жозу Мануел Барозу за втори мандат начело на ЕК. Това обяви през нощта в Брюксел Чешкото председателство на ЕС. В същото време фермери от няколко европейски страни прекараха нощта не далеч от сградата, където се провежда Срещата на върха.

19.06.2009

Radio: Дарик радио: Българската православна църква обяви пускането на официални си сайт

Българската православна църква обяви пускането на официални си сайт на адрес www.bg-patriarshia.com. Този сайт представя позицията на БПЦ по различни въпроси, а според създателите му така църквата се доближава още повече до хората. Сайтът е достъпен на български и английски език, в него има новини, исторически документи, снимки, музика. „Чрез това ново средство на обществено служение Българската православна църква ще продължи да работи за благото и духовния напредък на нашия народ. Ще послужи и за засилване на диалога с медиите и държавните институции. Така църквата отговаря на оправдания обществен интерес към нейния живот и задоволява потребността на българската нация да чува позицията й по актуалните проблеми на нашето време. Бог да благослови старанията ви с успех и възхвала на неговото свято име, и за добро свидетелство пред света. Амин".

19.06.2009

Internet: Dnes.bg: Кризата тепърва щяла да удари трудовия пазар

„Тепърва вълната от кризата ще удари трудовия пазар, включително и в България , въпреки че вече се забелязват първите положителни сигнали за преодоляването на финансовата и икономическата криза в Европа и САЩ“. Това заяви председателят на икономическия и социален съвет Лалко Дулевски в ефира на БНР. „Това, което правителството може и трябва да прави, и прави до голяма степен, са много специални програми и масирани действия за подпомагане на хората в бедствие в такива случаи. Става въпрос за младите хора, хора на пазара на труда, както и хората с увреждания и дълготрайно безработните. Те нямат шансове. Там трябва много бързо да се оправят защитните сили. Европа се оказа по-гъвкава от САЩ, защото прилага много по-гъвкави форми на заетост и на пазара на труда на фирмено ниво. Намалено работно време и намалена работна седмица прилагат в някои страни“, каза още той.

19.06.2009