sales@focus-news.net

+ 359 2 960 70 11
+ 359 2 960 70 13

Services

 

Media monitoring

Full monitoring of national and regional print media, electronic media, and websites…

Read more

Monitoring in English

Summaries or full text articles in English on the main topics and publications in the Bulgarian media.

Read more

Advertising monitoring

Specialised monitoring of paid publications in print media.

Read more

Campaign monitoring

Monitoring of PR campaigns and events, as reported in the media.

Read more

Content analysis

Quantity and quality analysis of media publications

Read more

News feeds

Daily web-based media monitoring, available for use from any place with internet.

Read more

FIBEP

FOCUS Information Agency is the first and only Bulgarian organisation member of the International Federation of the Press Clipping Services (FIBEP)

Read more

Focus Archive

Production of individual text or video archive references, based on time period and keywords.

Full digital archive of all public sources and electronic media since 2000. The archive of print media starts from 1990 and includes not only the editions that still exist today, but also print media, which were closed down in the period 1990-1995.

-


more than

25,000,000


items

-


the oldest

item is from

1990

10 years ago today

Print press: в. Труд: Пробългарска партия ще се роди в Охрид

Пробългарското движение „Радко" в Македония смята да се пререгистрира като политическа партия и да участва на следващите избори, пише в. „Време". Новата партия ще бъде регистрирана в Охрид. Членовете на „Радко" се чувствали по-сигурни там, отколкото в Скопие, където на няколко пъти били малтретирани, когато честват годишнината от гибелта на Мара Бунева. Представителства на партията ще има и в Скопие, Велес, Струмица, Щип и Кавадарци. Тя ще бъде официално представена на 2 август -Илинден. Членовете на „Радко" били окуражени от решението на съда в Страсбург в тяхна полза Македония да им изплати 5000 евро обезщетение за това, че преди 7 г. отказала да регистрира сдружението.

23.04.2009

TV: БТВ: Бойко Борисов ще бъде призован да се яви по делото срещу Сретен Йосич в Белград

Бойко Борисов ще бъде призован да се яви по делото срещу Сретен Йосич в Белград. Това съобщи председателят на Парламентарната комисия за дейността на сърбина у нас Христо Бисеров. Припомняме ви, че Сретен Йосич беше цитиран да казва пред съда в Сърбия, че у нас е бил покровителстван от тогавашния главен секретар Бойко Борисов и от футболния бос Николай Гигов. Бойко Борисов заподозря днес, че с повдигането на темата БСП и ДПС подготвят атентат срещу него, който после да бъде приписан на сърбина.

23.04.2009

Radio: Дарик радио: Президента Георги Първанов подписа указ за обнародване на закона за изменение и допълнение на закона за избиране на народни представители

Президента Георги Първанов подписа Указ за обнародване на Закона за изменение и допълнение на Закона за избиране на народни представители. Той бе приет от Народното събрание на 14 април и повторно приет на 22 април, съобщават от прессекретарията на държавният глава.

23.04.2009

Internet: Dnes.bg: Националната следствена служба преминава към прокуратурата

Националната следствена служба преминава към прокуратурата, а директорът й става заместник на главния прокурор по разследването. Това е записано в промените на Закона за съдебната власт, които депутатите приеха на второ четене. Прието беше следователите от НСлС да са на подчинение към Върховната прокуратура, а тези от териториалните следствени служби да са на подчинение на ръководителите на съответната окръжна прокуратура. От своя страна Окръжните следствени служби се преобразуват в окръжни следствени отдели. Завеждащите отделите в НСлС и на окръжните отдели ще са с ранг на прокурор. Депутатите решиха още гласуването на членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС) по избора на административни ръководители на съдилищата и прокуратурите да остане тайно. ВСС обаче ще трябва да мотивират решението си.

23.04.2009