sales@focus-news.net

+ 359 2 960 70 11
+ 359 2 960 70 13

Services

 

Media monitoring

Full monitoring of national and regional print media, electronic media, and websites…

Read more

Monitoring in English

Summaries or full text articles in English on the main topics and publications in the Bulgarian media.

Read more

Advertising monitoring

Specialised monitoring of paid publications in print media.

Read more

Campaign monitoring

Monitoring of PR campaigns and events, as reported in the media.

Read more

Content analysis

Quantity and quality analysis of media publications

Read more

News feeds

Daily web-based media monitoring, available for use from any place with internet.

Read more

FIBEP

FOCUS Information Agency is the first and only Bulgarian organisation member of the International Federation of the Press Clipping Services (FIBEP)

Read more

Focus Archive

Production of individual text or video archive references, based on time period and keywords.

Full digital archive of all public sources and electronic media since 2000. The archive of print media starts from 1990 and includes not only the editions that still exist today, but also print media, which were closed down in the period 1990-1995.

-


more than

25,000,000


items

-


the oldest

item is from

1990

10 years ago today

Print press: в. Труд: НДСВ смени името си, но царя - не

Единодушно вчера в Габрово конгресът на НДСВ преизбра Симеон Сакскобургготски за лидер на жълтата партия. Бившият цар обаче отпада от името на формацията. НДСВ вече ще се казва не Национално движение Симеон Втори, а Национално движение за стабилност и възход. Царисти възнегодуваха, че коалиционните им партньори от БСП и ДПС масово ги уволняват по места.

19.10.2008

TV: БТВ: Отпадат данъчните облекчения при някои дарения

Отпадат данъчните облекчения при някои дарения. Това предвиждат новите данъчни закони, съобщиха от финансовото министерство. Отстъпки при плащането на данъците си вече няма да ползват дарителите на здравни и лечебни заведения, социални домове и комуни за наркозависими. Мотивът на финансовото министерство – българското законодателство трябва да третира равноправно българските и чуждите юридически лица, в полза на които може да се направи дарение, а не е по силите на данъчната администрация да проверява дарения към всички възможни здравни и социални домове в ЕС. Отпадат и облекченията при дарения за пострадали при кризи и за социално слаби, както и при даренията за ученици и студенти. Няма да ползват данъчни облекчения и дарителите на фонд „Енергийна ефективност”.

19.10.2008

Radio: БНР: Юлия Тимошенко заяви, че на 7 декември в Украйна няма да има парламентарни избори

Украинският премиер Юлия Тимошенко заяви, че на 7 декември в Украйна няма да има парламентарни избори, предаде ИТАР-ТАСС. Никакви предсрочни избори няма да има, това ще унищожи нашата държава, каза Тимошенко в телевизионно обръщение към украинския народ.

19.10.2008

Internet: Dnes.bg: Намерено е предсмъртно писмо от Ахмед Емин

Намерено е предсмъртно писмо от Ахмед Емин, съобщиха от пресцентъра на МВР. Във връзка със засиления обществен и медиен интерес по разследването на инцидента от петък на улица “Беловодски път” в столичния квартал Бояна и смъртта на началника на кабинета на председателя на ДПС, от МВР информираха, че са разпитани всички присъствали на мястото на инцидента. В съобщението от пресцентъра на вътрешното министерство се посочва още: Извършени са редица процесуални действия, включващи назначаването на съдебномедицинска експертиза, балистична експертиза, химическа експертиза, биологична експертиза и графологическа експертиза на намереното предсмъртно писмо. "В момента не мога да говоря". Това бе единственият коментар на лидера на ДПС Ахмед Доган по повод мистериозната смърт на началника на кабинета му Ахмед Емин. Лидерът на ДПС отказа да отиде на погребението на Емин в село Козица.

19.10.2008