sales@focus-news.net

+ 359 2 960 70 11
+ 359 2 960 70 13

Services

 

Media monitoring

Full monitoring of national and regional print media, electronic media, and websites…

Read more

Monitoring in English

Summaries or full text articles in English on the main topics and publications in the Bulgarian media.

Read more

Advertising monitoring

Specialised monitoring of paid publications in print media.

Read more

Campaign monitoring

Monitoring of PR campaigns and events, as reported in the media.

Read more

Content analysis

Quantity and quality analysis of media publications

Read more

News feeds

Daily web-based media monitoring, available for use from any place with internet.

Read more

FIBEP

FOCUS Information Agency is the first and only Bulgarian organisation member of the International Federation of the Press Clipping Services (FIBEP)

Read more

Focus Archive

Production of individual text or video archive references, based on time period and keywords.

Full digital archive of all public sources and electronic media since 2000. The archive of print media starts from 1990 and includes not only the editions that still exist today, but also print media, which were closed down in the period 1990-1995.

-


more than

25,000,000


items

-


the oldest

item is from

1990

10 years ago today

Print press: в. Труд: Трети сме в Европа по икономически ръст

Рекордно висок икономически растеж за третото тримесечие на т.г. отчете Националният статистически институт (НСИ). В периода юли-септември ръстът на брутния вътрешен продукт (БВП) у нас е бил 6,8 на сто, обяви Тодор Тодоров, шеф на дирекция „Макроикономическа статистика" във ведомството. Данните са значително подобри от предварителните оценки за 5,6% ръст. Най-новите резултати на НСИ за БВП отреждат на България място в челната тройка по икономически ръст в Евросъюза. Пред нас са само Румъния (9,1%) и Словакия (7%).

16.12.2008

TV: БТВ: Състав на Софийския апелативен съд върна в ареста и втория участник в побоя над студента Стоян Балтов

Състав на Софийския апелативен съд върна в ареста и втория участник в побоя над студента Стоян Балтов. И двамата задържани по случая са съпричастни с извършеното престъпление, мотивира се съдът. 19-годишният младеж беше пребит до смърт пред дискотека в „Студентски град” на 5 декември. След трагедията в „Студентски град” по инициатива на неправителствени организации се организират дискусии за проблемите там. Младите хора са поканили представители на всички държавни институции, които имат отношение по отправените от студентите искания. Една от срещите се провежда днес. Как протича тя и до какви изводи се стигна – включваме нашия репортер Богомил Грозев.

16.12.2008

Radio: Радио “Фокус”: Мартин Димитров и Румен Христов ще се явят на балотаж във вътрешнопартийните избори за председател на СДС

Мартин Димитров и Румен Христов ще се явят на балотаж във вътрешнопартийните избори за председател на Съюза на демократичните сили. Пред Агенция „Фокус” председателят на Комисията по провеждането на изборите Владимир Кисьов заяви, че според окончателните резултати от проведените в неделя избори Румен Христов печели 230 гласа повече подкрепа от Иван Сотиров. Активността на вътрешнопартийните избори в СДС е достигнала 75.33 %. Най-голяма е била активността в Бургаска област – около 92 %, а най-ниска в Пазарджик – малко над 50 %.

16.12.2008

Internet: Dnes.bg: Млекопроизводителите пак на протест

Асоциацията на млекопроизводителите ще проведе протест пред Министерството на земеделието и храните в сряда, обяви лидерът й Андриян Цаконски. Според него животновъдите не са съгласни с намаляването на субсидиите за тях от 378 млн.лв. до 260 млн.лв. "Все още не е получено подпомагането за литър качествено мляко, което бе гласувано от правителството в размер на 60 млн.лв.“, допълни Цаконски и подчерта, че протестът е и заради действия на зам. министъра на земеделието и храните Светла Бъчварова.

16.12.2008