sales@focus-news.net

+ 359 2 960 70 11
+ 359 2 960 70 13

Services

 

Media monitoring

Full monitoring of national and regional print media, electronic media, and websites…

Read more

Monitoring in English

Summaries or full text articles in English on the main topics and publications in the Bulgarian media.

Read more

Advertising monitoring

Specialised monitoring of paid publications in print media.

Read more

Campaign monitoring

Monitoring of PR campaigns and events, as reported in the media.

Read more

Content analysis

Quantity and quality analysis of media publications

Read more

News feeds

Daily web-based media monitoring, available for use from any place with internet.

Read more

FIBEP

FOCUS Information Agency is the first and only Bulgarian organisation member of the International Federation of the Press Clipping Services (FIBEP)

Read more

Focus Archive

Production of individual text or video archive references, based on time period and keywords.

Full digital archive of all public sources and electronic media since 2000. The archive of print media starts from 1990 and includes not only the editions that still exist today, but also print media, which were closed down in the period 1990-1995.

-


more than

25,000,000


items

-


the oldest

item is from

1990

10 years ago today

Print press: в. 24 часа: Ръст от 141% на фалитите

Със 141% са се увеличили фирмите в процедура по несъстоятелност през първите 9 месеца спрямо същия период на 2008 г., сочат данните на компанията за управление на кредитния риск "Кофас България". За периода във фалит са изпаднали 239 предприятия. Най-много са от селското и горското стопанство, следвани от строителството, търговията на дребно и транспорта. В последния сектор скокът е от 650%.

14.10.2009

TV: БНТ: Български държавни железници и Националната компания „Железопътна инфраструктура” са доведени до фалит

Български държавни железници и Националната компания „Железопътна инфраструктура” са доведени до фалит. Това обяви днес министърът на транспорта Александър Цветков. Според него това е умишлена политика на предишните управляващи и то от години. Разхищения и непрофесионално управление е причина за кризисната ситуация в двете ж.п.-компании, обяви транспортният министър. Дълговете на БДЖ достигат до 290 млн.лева, съобщи той. И в НКЖИ ситуацията не е по-розова. Само до края на годината задълженията към доставчици ще станат 100 млн. лв. Затова заплатите на работниците закъсняват, уточни Цветков. Въпреки затрудненията днес са отпуснати пари за августовската и септемврийското възнаграждение в НКЖИ.

14.10.2009

Radio: Радио “Фокус”: Система от ваучери за обучение ще насърчава заетите и безработните да учат през целия живот

Система от ваучери за обучение ще насърчава заетите и безработните да учат през целия живот. Това заяви социалния министър Тотю Младенов. Той обясни, че се предвижда тази мярка да обхване 109 000 безработни и заети лица. Номиналната стойност на ваучерите зависи от броя учебни часове. Агенцията по заетостта като междинно звено по Оперативна Програма „Човешки ресурси” ще прилага постановлението, което е прието от Министерския съвет днес, обясни Младенов и допълни, че се очаква програмата да започне да действа в началото на декември.

14.10.2009

Internet: Dnes.bg: Сменят ръководството на НЗОК

Сегашното ръководство на Националната здравноосигурителна каса ще бъде сменено, обяви председателят на здравната комисия в парламента Лъчезар Иванов. Той съобщи, че вече е внесен проект за промени в Закона за здравното осигуряване, който, ако бъде приет, ще промени радикално структурата на НЗОК. По думите му шефовете на касата в момента са над 50 човека, а в новия законопроект се предлага ръководството да стане 9 души. Законопроектът предвижда още създаването на нов орган, който ще се избира от Народното събрание и той ще посочва кой да бъде ръководител на Здравната каса. Три часа парламентът обсъжда отчета на НЗОК за 2008 година. Очаква се той да бъде отхвърлен от депутатите, защото според мнозинството отчетът на касата е формален и не дава отговор на въпроса как да бъдат решени проблемите в здравеопазването. Лъчезар Иванов аргументира бъдещите смени в касата с това, че сегашното ръководство не може да изпълнява новата политика, която ГЕРБ ще води.

14.10.2009