sales@focus-news.net

+ 359 2 960 70 11
+ 359 2 960 70 13

Services

 

Media monitoring

Full monitoring of national and regional print media, electronic media, and websites…

Read more

Monitoring in English

Summaries or full text articles in English on the main topics and publications in the Bulgarian media.

Read more

Advertising monitoring

Specialised monitoring of paid publications in print media.

Read more

Campaign monitoring

Monitoring of PR campaigns and events, as reported in the media.

Read more

Content analysis

Quantity and quality analysis of media publications

Read more

News feeds

Daily web-based media monitoring, available for use from any place with internet.

Read more

FIBEP

FOCUS Information Agency is the first and only Bulgarian organisation member of the International Federation of the Press Clipping Services (FIBEP)

Read more

Focus Archive

Production of individual text or video archive references, based on time period and keywords.

Full digital archive of all public sources and electronic media since 2000. The archive of print media starts from 1990 and includes not only the editions that still exist today, but also print media, which were closed down in the period 1990-1995.

-


more than

25,000,000


items

-


the oldest

item is from

1990

10 years ago today

Print press: в. 24 часа: Вече има банка гигант - Уникредит Булбанк

Булбанк, "Биохим" и "Хеброс" ги няма вече. На тяхно място се издига гигантът УниКредит Булбанк, най-голямата банка в България. Вчера влезе в сила съдебната регистрация на новата институция. За да внушат колко са големи, от УниКредит Булбанк направиха първата си пресконференция на покрива на централата - на ъгъла на "Витошка" и бул. "Тодор Александров". "Освен че сме най-голямата банка в България, имаме амбицията да сме и най-добрите", каза главният й изпълнителен директор Левон Хампарцумян. Технически трите банки ще заработят като една през юли. Тогава ще приключи процесът по интеграцията на информационните им системи и ще се уеднаквят номерата на сметките им. От началото на април клиентите на "Хеброс" вече имат нови IB AN номера. От 7 май промяна ще има и при сметките на "Биохим", а през юни и в Булбанк. Общо над 2 млн. сметки ще получат нови номера. Над 1 млн. са клиентите на УниКредит Булбанк, сметна Хампарцумян. Те ще бъдат обслужвани от 4000 служители в над 300 клона. Мегабанката има повече от 7,5 млрд. лв. активи. Отпуснала е 4,5 млрд. лв. кредити, а е събрала 5,5 млрд. лв. депозити. "УниКредит" ще създаде дружество за недвижими имоти съвместно с мощната световноизвестна компания "Пирели риъл истейт", каза още Хампарцумян.

28.04.2007

TV: БНТ: Европейската комисия продължава да оценява обстановката в България и Румъния

Европейската комисия продължава да оценява обстановката в България и Румъния. Това заяви говорителят на Европейската комисия Марк Грей. Той отговори на въпроси във връзка със статията във "Файненшъл таймс", в която се твърди, че еврокомисарят по правосъдието Франко Фратини е станал прекалено близък с новоприетите България и Румъния, които трябва да наблюдава. В публикацията на Файненшъл таймс се казва, че решението на Фратини да отиде да кара ски през февруари с вътрешния министър на България Румен Петков е породило недоумение в някои столици и сред колеги на комисаря в Брюксел. Говорителят на Фратини припомни, че комисарят е бил "на продължително посещение в България, от 16 до 19 февруари". В съботата и неделята по време на визата, той е водил официални разговори и в планината с министрите на вътрешните работи и на правосъдието и с министър-председателя, каза Фризо Роскам Абинг.

28.04.2007

Radio: Инфо радио: Втора поредна нощ в Естония продължават размириците заради демонтирането на паметник на съветския войник

Втора поредна нощ е Естония продължават размириците заради демонтирането на паметник на съветския войник от центъра на столицата и неговото преместване.

28.04.2007

Internet: Dnes.bg: Въвеждат диференцираното плащане на учителите от 1 юли

Диференцираното плащане на труда на учителите ще бъде въведено официално от 1 юли, съобщи в Пловдив министърът на образованието Даниел Вълчев. Датата е заложена в разчетите за бюджета на министерството. Вълчев обяви, че изпробването на системата е било успешно. Това са констатирали вчера участниците в Тристранния съвет за сътрудничество. Диференцираното заплащане на учителския труд се експериментира в 10 пловдивски учебни заведения. Системата има недостатъци, но досега не са подавани жалби за несправедливост по време на апробацията, коментираха от инспектората по образование. Срещу новата схема за определяне на парите за учители се обявиха от синдикат "Подкрепа", чиито членове от седмица разпространяват протестна подписка в училищата в града.

28.04.2007