sales@focus-news.net

+ 359 2 960 70 11
+ 359 2 960 70 13

Services

 

Media monitoring

Full monitoring of national and regional print media, electronic media, and websites…

Read more

Monitoring in English

Summaries or full text articles in English on the main topics and publications in the Bulgarian media.

Read more

Advertising monitoring

Specialised monitoring of paid publications in print media.

Read more

Campaign monitoring

Monitoring of PR campaigns and events, as reported in the media.

Read more

Content analysis

Quantity and quality analysis of media publications

Read more

News feeds

Daily web-based media monitoring, available for use from any place with internet.

Read more

FIBEP

FOCUS Information Agency is the first and only Bulgarian organisation member of the International Federation of the Press Clipping Services (FIBEP)

Read more

Focus Archive

Production of individual text or video archive references, based on time period and keywords.

Full digital archive of all public sources and electronic media since 2000. The archive of print media starts from 1990 and includes not only the editions that still exist today, but also print media, which were closed down in the period 1990-1995.

-


more than

25,000,000


items

-


the oldest

item is from

1990

10 years ago today

Print press: в. Дума: Жителите на Нови Искър блокираха път

Около 1000 души от Нови Искър блокираха вчера пътя София -Своге. Те протестираха срещу решението край тяхното населено място да бъде изградена площадка за съхранение на битовите отпадъци. Участниците в протеста освободиха едното платно на пътя, за да могат да преминават струпалите се автомобили. Кметът на Нови Искър Зорница Атанасова също бе сред участниците в протеста.

22.01.2007

TV: БТВ: Президентът Георги Първанов и вицепрезидентът Ангел Марин официално встъпват в длъжност днес

Президентът Георги Първанов и вицепрезидентът Ангел Марин официално встъпват в длъжност днес на тържествена церемония на пл. “Св. Александър Невски”. В същото време Меглена Кунева ще положи клетва като член на Европейската комисия, отговаряща за защитата на потребителите. Церемонията ще се състои в Съда на европейските общности в Люксембург.

22.01.2007

Radio: Дарик радио: Меглена Кунева полага днес клетва като член на Европейската Комисия

Меглена Кунева полага днес клетва като член на Европейската комисия, отговарящ за защита на потребителите. Тържествената церемония ще се състои в Съда на европейските общности в Люксенбург. Кунева, като представител на България във висшия изпълнителен орган на ЕС ще изрече клетвените думи пред сегашния председател на съда и в присъствието на европейските съдии. Сред тях трябва да е и Александър Арабаджиев, който на 12 януари положи клетва и стана член на Съда на европейските общности. Снимка на петте български медицински сестри, осъдени на смърт в Либия ще постави в кабинета си в Брюксел българският еврокомисар Меглена Кунева.

22.01.2007

Internet: Dnes.bg: Над 50 души на съд в Париж, купували български бебета

Група от 56 души отива на съд в Париж по обвинение, че е част от мрежа за трафик на български бебета, които после се купуват от френски двойки от ромски произход, съобщи ВВС. Според следователите в периода 2001-2005 година поне 22 бебета са били купени от родители, негодни да осиновят децата по силата на френските закони. За „придобивката“ двойките са плащали по 10 000 долара на дете. Биологичните майки на децата са пристигали във Франция, за да раждат. Според разследващите, много от децата са родени от български проститутки. Единайсет от обвиняемите са трафиканти на хора, заподозрени в уреждането на пътя и престоя на бременните във Франция. Ако бъдат признати за виновни, те могат да получат присъди от 11 години затвор. Други 41 души са обвинени в купуване на деца и рискуват да попаднат в затвора за период до 3 години. Освен това пред съда ще се изправят и две майки, продали децата си, както и двама сводници.

22.01.2007