sales@focus-news.net

+ 359 2 960 70 11
+ 359 2 960 70 13

Services

 

Media monitoring

Full monitoring of national and regional print media, electronic media, and websites…

Read more

Monitoring in English

Summaries or full text articles in English on the main topics and publications in the Bulgarian media.

Read more

Advertising monitoring

Specialised monitoring of paid publications in print media.

Read more

Campaign monitoring

Monitoring of PR campaigns and events, as reported in the media.

Read more

Content analysis

Quantity and quality analysis of media publications

Read more

News feeds

Daily web-based media monitoring, available for use from any place with internet.

Read more

FIBEP

FOCUS Information Agency is the first and only Bulgarian organisation member of the International Federation of the Press Clipping Services (FIBEP)

Read more

Focus Archive

Production of individual text or video archive references, based on time period and keywords.

Full digital archive of all public sources and electronic media since 2000. The archive of print media starts from 1990 and includes not only the editions that still exist today, but also print media, which were closed down in the period 1990-1995.

-


more than

25,000,000


items

-


the oldest

item is from

1990

10 years ago today

Print press: в. Пари: Държавни чиновници взeли над 100 хил. лв. за година

Изпълнителният директор на държавната компания Информационно обслужване Иво Николов е взел 104 423 лв. за миналата година, като за май е получил 13 066 лв., а за декември - 13 875 лв. Това обяви премиерът Бойко Борисов по повод обвиненията на ексминистър-председателя Сергей Станишев, че има лов на вещици. Борисов допълни, че още един държавен чиновник е получил годишна заплата от 190 хил. лв., без обаче да назове името му. От справка в счетоводството на дружеството, разпространено от МС, става ясно, че Цветанка Панова като директор на дирекция Човешки ресурси в Информационно обслужване е получила близо 70 хил. лв. за миналата година.

20.08.2009

TV: БТВ: За по-малко от два часа мнозинството от ГЕРБ освободи Иван Искров от поста управител на БНБ по негова молба

За ключова позиция в държавата днес беше подадена оставка. За по-малко от два часа мнозинството от ГЕРБ освободи Иван Искров от поста управител на БНБ по негова молба. После го предложи отново за ръководител на Централната банка. Иван Искров сам е пожелал да бъде свален от поста управител на БНБ, след като мнозинството реши да смени подуправителя Николай Неновски. От ГЕРБ се съобразиха с това искане, но решиха да преизберат Искров за още един мандат.

20.08.2009

Radio: БНР: 51% от американците смятат, че САЩ не трябва да воюват в Афганистан, сочи национално допитване

51% от американците смятат, че САЩ не трябва да воюват в Афганистан, сочи национално допитване на вестник „Вашингтон пост” и телевизия Ей Би Си.

20.08.2009

Internet: Dnes.bg: БДЖ и НКЖИ със загуби за полугодието от общо над 70 млн. лв.

„БДЖ“ ЕАД приключва първите 6 месеца на годината със загуба от близо 22,36 млн. лева, съобщи пред журналисти изпълнителният директор на дружеството Христо Монов. Основен „принос“ за загубите има секторът „товарни превози“ - близо 18,3 млн. лева. Прогнозата на БДЖ е, че железниците ще приключат годината с отрицателен финансов резултат от 38 млн. лева (ако не им бъде изплатена изцяло предвидената в държавния бюджет субсидия от 180 млн. лева) или 20 млн. лв. (при пълна субсидия). Превозените от БДЖ товари за първото 6-месечие на годишна база са намалели с 37% до 5,52 млн. т, като това се дължи главно на спирането работа на Кремиковци, който беше най-големият товародател на превозвача. Спадът при пътническите превози на годишна база е със 7,5% - до 15,7 млн. броя, като средно за Европа спадът е от 10%.

20.08.2009