sales@focus-news.net

+ 359 2 960 70 11
+ 359 2 960 70 13

Services

 

Media monitoring

Full monitoring of national and regional print media, electronic media, and websites…

Read more

Monitoring in English

Summaries or full text articles in English on the main topics and publications in the Bulgarian media.

Read more

Advertising monitoring

Specialised monitoring of paid publications in print media.

Read more

Campaign monitoring

Monitoring of PR campaigns and events, as reported in the media.

Read more

Content analysis

Quantity and quality analysis of media publications

Read more

News feeds

Daily web-based media monitoring, available for use from any place with internet.

Read more

FIBEP

FOCUS Information Agency is the first and only Bulgarian organisation member of the International Federation of the Press Clipping Services (FIBEP)

Read more

Focus Archive

Production of individual text or video archive references, based on time period and keywords.

Full digital archive of all public sources and electronic media since 2000. The archive of print media starts from 1990 and includes not only the editions that still exist today, but also print media, which were closed down in the period 1990-1995.

-


more than

25,000,000


items

-


the oldest

item is from

1990

10 years ago today

Print press: в. 24 часа: 2000 на протест в Ардино

Около 2000 души протестираха в центъра на Ардино срещу закриването на местната болница. Дадена е отсрочка от 15 дни, в които здравното заведение ще трябва да намери исканите специалисти. „Поставени са непосилни критерии и се иска назначаването на 2-ма специалисти и един ординатор в отделение", каза кметът Ресми Мурад. От РЦЗ предложили здравното заведение да стане център за спешна помощ и болница за долекуване. Според кмета това ще унищожи здравеопазването не само в Ардино, но и в съседните общини. За година в нея са се лекували 2425 пациенти, част от тях от Джебел и от смолянските общини Неделино и Баните.

23.01.2010

TV: БТВ: От началото на годината все повече българи подават документи за Европейска здравна карта

От началото на годината все повече българи подават документи за европейска здравна карта. Причината е промяна в Закона за здравното осигуряване, според която картата става задължителен документ при пътуване в европейските държави. Ще ни спират ли на границата, ако нямаме такава карта? Срокът за издаването на картата е 15 дни, като се плащат само 12 стотинки за формуляр. Ако поръчката е спешна, се плащат и 12 лева за доставка, обясни управителят на фирмата изпълнител. Картата е различна от медицинската застраховка и гарантира, че пациентът е здравноосигурен и при пътуване в чужбина ползва безплатна медицинска помощ в случай на инцидент или обостряне на хронично заболяване. Разходите плаща българската Здравна каса. За да ви бъде издадена европейска здравна карта, има важно условие – трябва да сте платили здравните си вноски за последните три години.

23.01.2010

Radio: Дарик радио: Ако тази година страната ни излезе от кризата, до 3-4 години България може да влезе в Еврозоната

Ако тази година страната ни излезе от кризата, до 3-4 години България може да влезе в еврозоната. Това прогнозира в „Седмицата” на Дарик новият вицепремиер в кабинета „Борисов” Илиян Михов.

23.01.2010

Internet: Dnes.bg: Обявиха още пет големи банкови фалита в САЩ

Регулаторните органи на банковата система в САЩ затвориха още пет банки, с което броят на фалитите за новата година вече е девет. Жертви на кризата станаха Columbia River Bank, сиатълската Evergreen Bank, Charter Bank от Санта Фе, Bank of Leeton, Мисури, както и намиращата се в Маями Premier American Bank. Очакванията на Федералната корпорация за депозитно застраховане (FDIC) са, че петте фалита ще струват около 531,7 млн. долара на институцията, предава Wall Street Journal.

23.01.2010