sales@focus-news.net

+ 359 2 960 70 11
+ 359 2 960 70 13

Services

 

Media monitoring

Full monitoring of national and regional print media, electronic media, and websites…

Read more

Monitoring in English

Summaries or full text articles in English on the main topics and publications in the Bulgarian media.

Read more

Advertising monitoring

Specialised monitoring of paid publications in print media.

Read more

Campaign monitoring

Monitoring of PR campaigns and events, as reported in the media.

Read more

Content analysis

Quantity and quality analysis of media publications

Read more

News feeds

Daily web-based media monitoring, available for use from any place with internet.

Read more

FIBEP

FOCUS Information Agency is the first and only Bulgarian organisation member of the International Federation of the Press Clipping Services (FIBEP)

Read more

Focus Archive

Production of individual text or video archive references, based on time period and keywords.

Full digital archive of all public sources and electronic media since 2000. The archive of print media starts from 1990 and includes not only the editions that still exist today, but also print media, which were closed down in the period 1990-1995.

-


more than

25,000,000


items

-


the oldest

item is from

1990

10 years ago today

Print press: в. Сега: Трима полицаи на съд за паспорта на Куйович

Трима служители на разградската полиция ще се изправят пред Военния съд във Варна заради издадения паспорт на сърбина Буди-мир Куйович. Документът от юни м.г. бил с неговата снимка, но с личните данни на разградчанина Красимир Енев. Прокурор Данчо Славов внесе вчера обвинителния акт срещу Продан Георгиев, Тодор Димов и Емили-ян Иванов. Според обвинението тримата в съучастие са съставили официален документ с невярно съдържание, което се наказва с до 5 г. затвор. За извършител на престъплението е посочен Продан Георгиев, администратор в „Пункт за персонализация" в „Български документи за самоличност" (БДС) в ОДП - Разград, помагач е началникът му Емилиян Иванов.

22.04.2008

TV: БТВ: Съветът на Тройната коалиция реши да има петима нови министри в кабинета

Съветът на тройната коалиция реши да има петима нови министри в кабинета. Разпределението на партийните квоти по формулата 3:5:8 остава без промяна. Неочаквано, за министър на вътрешните работи беше предложен Михаил Миков, който е единствената политическа фигура сред кандидатите за новите постове в правителството. Именно кандидатурата за министър на вътрешните работи бе ябълката на раздора по време на срещата на тримата лидери, които заседаваха снощи преди официално насрочения съвет на коалицията днес. Това научи bTV от високопоставен източник, пожелал анонимност. Проблемът възникнал от няколкото отказа на номинирани за поста. В крайна сметка последен се съгласил сегашният председател на групата на левицата, Михаил Миков. Другите нови лица в кабинета - посланикът на България в Германия Меглена Плугчиева ще бъде вицепремиер без портфейл и ще отговаря за еврофондовете. Николай Цонев ще бъде новият министър на отбраната на мястото на Веселин Близнаков. Д-р Евгений Желев ще замени проф. Радослав Гайдарски в Министерство на здравеопазването, а Валери Цветанов ще заеме поста на министър на земеделието и продоволствието на мястото на Нихат Кабил. Предложенията за промени в правителството бяха подкрепени единодушно на днешното заседание на съвета на коалицията.

22.04.2008

Radio: БНР: За първи път тракийският въпрос беше включен в доклад на Европарламента за напредъка на Турция за 2007 година

За първи път тракийският въпрос беше включен в доклад на Европарламента за напредъка на Турция за 2007 година. В текста, който беше подкрепен от всички членове на комисията на външни работи, ЕП приканва турските власти в духа на добрите междусъседски отношения да засилят диалога по всички висящи двустранни въпроси с Гърция – например по въпроса с континенталния шелф на Егейско море и с България – например по въпроса с правото на собственост на българските тракийски бежанци.

22.04.2008

Internet: Dnes.bg: Даскалите с електронни дневници

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев даде официалното начало на пилотния проект "Електронни дневници" в столичното 32-ро СОУ "Свети Климент Охридски". Модулът "Електронни дневници" е част от проекта за създаване на безжични зони за интернет-достъп на територията на най-големите български училища и е част от цялостната информационна система на образованието. Модулът осигурява както електронна обработка на данни за присъствие и резултати от учебната работа на учениците - текущи, срочни и годишни оценки, оценки от тестове, така и оперативна информация за преподавателите за организацията на учебния ден, за отсъстващи учители, размествания в програмата и др.

22.04.2008