sales@focus-news.net

+ 359 2 960 70 11
+ 359 2 960 70 13

Services

 

Media monitoring

Full monitoring of national and regional print media, electronic media, and websites…

Read more

Monitoring in English

Summaries or full text articles in English on the main topics and publications in the Bulgarian media.

Read more

Advertising monitoring

Specialised monitoring of paid publications in print media.

Read more

Campaign monitoring

Monitoring of PR campaigns and events, as reported in the media.

Read more

Content analysis

Quantity and quality analysis of media publications

Read more

News feeds

Daily web-based media monitoring, available for use from any place with internet.

Read more

FIBEP

FOCUS Information Agency is the first and only Bulgarian organisation member of the International Federation of the Press Clipping Services (FIBEP)

Read more

Focus Archive

Production of individual text or video archive references, based on time period and keywords.

Full digital archive of all public sources and electronic media since 2000. The archive of print media starts from 1990 and includes not only the editions that still exist today, but also print media, which were closed down in the period 1990-1995.

-


more than

25,000,000


items

-


the oldest

item is from

1990

10 years ago today

Print press: в. Капитал: Свръхдоза Тамифлу

Здравеопазването се оказа болното място на кабинета "Борисов". Това е ресорът, в който имаше най-големи обществени очаквания и най-сериозна нужда от реформи. Пак там разминаването с предизборните обещания е най-видимо. Дори и да е имало съмнения в това, те отпаднаха след отстраняването на човека, който олицетворяваше пълното бездействие в сектора - Божидар Нанев. Проваленият министър на ГЕРБ заслужи отдавна освобождаването от поста, който заема (виж 8-те причини за това). Източници от управляващите твърдят, че лично премиерът Бойко Борисов на няколко пъти е заявявал пред свидетели, че търпението му към здравния министър е изчерпано. Затова новината за неговото отстраняване не изненада никого. Изненадаващото в случая е начинът, по който това стана - с обвинение за ощетяване на бюджета с 2.5 млн. лева при доставка на лекарството тамифлу, което служи за лекуване на болни от грип, включително т.нар. свински грип (AH1N1).

02.04.2010

TV: БТВ: Николай Цонев, съдията от СГС Петър Сантиров и бившият главен секретар на финансовото министерство Тенчо Попов, които бяха задържани вчера, вече са обвинени за подкуп

Бившият военен министър Николай Цонев, съдията от СГС Петър Сантиров и бившият главен секретар на финансовото министерство Тенчо Попов, които бяха задържани вчера, вече са обвинени за подкуп. Все още не е ясно кой ще гледа мярката на Сантиров, тъй като 31 от колегите му вече си направиха отвод. Пред Българското национално радио министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов коментира начина, по който Цонев беше задържан с думите: „Всяка операция може да тръгне в различна посока. До момента на задържането не знаем какви действия може да предприеме лицето”.

02.04.2010

Radio: Радио “Фокус”: Нарушения за близо 8 млн. лв. са констатирани в ТЕЦ- Марица Изток 2 в началото на 2007 година, обяви бивш енергиен министър

Нарушения за близо 8 млн. лв. в ТЕЦ „Марица Изток” 2 са констатирани след назначена проверка в началото на 2007 г. от бившия енергиен министър Румен Овчаров, заяви самия той пред Нова телевизия. Овчаров уточни, че нарушенията са констатирани при възлагане на малки и обществени поръчки, закъснения в инвестиционната и ремонтната програма. Овчаров посочи, че е разпоредил да бъде уволнен директора на дружеството, а материалите са предадени в Държавната финансова инспекция. По отношение на връчената от ДСБ на главния прокурор папка за извършени мащабни нарушения през периода 2004-2007 година от трима енергийни министри в това число и Румен Овчаров, самият той коментира, че без проверка на тези неща, от ДСБ размахват доклад и тичат в прокуратурата.

02.04.2010

Internet: Dnes.bg: ОТОМАН пропадна. Събраха се 100 тийнейджъра и Юзеиров с фес

Навръх Разпети петък братя Юзеирови не успяха да учредят партия ОТОМАН в Шумен. Необходимите за целта поне 500 души не успяха да се съберат. В града дойдоха не повече от 100 човека, повечето от които – непълнолетни и малолетни, които обясняваха, че са там за концерт на Софи Маринова. Попитани от журналисти за партията, събралите се „симпатизанти“ чистосърдечно признаха, че не знаят нищо за нея и че нямат представа, че Юзеирови стоят зад ОТОМАН. Самите братя Юзеирови обявиха, че полиция е спирала автобуси в няколко шуменски села. По думите им, в автобусите имало поддръжници на "Обединение за толерантност, отговорност, морал и алтернативен напредък” /ОТОМАН/, приготвили се да дойдат за учредяването в Шумен. Полицията обаче отрече обвинението и обясни, че няма правомощия да ги спира. Братята заявиха, че до седмица все пак ще учредят партията, но на друго място, за което няма да казват на медиите. На събирането прозвуча и турският химн „Чеддин деде“, както и „Джелем, джелем“. Събралите се „поддръжници“ пък се оплакаха, че обещаният им пищен обяд всъщност се оказал сандвич с кренвирш и чаша безалкохолно. Пред журналисти те обясниха още веднъж, че са дошли за обявения концерт на Софи Маринова, която също се появи на събитието с цел да „подкрепи двамата братя“.

02.04.2010