sales@focus-news.net

+ 359 2 960 70 11
+ 359 2 960 70 13

Services

 

Media monitoring

Full monitoring of national and regional print media, electronic media, and websites…

Read more

Monitoring in English

Summaries or full text articles in English on the main topics and publications in the Bulgarian media.

Read more

Advertising monitoring

Specialised monitoring of paid publications in print media.

Read more

Campaign monitoring

Monitoring of PR campaigns and events, as reported in the media.

Read more

Content analysis

Quantity and quality analysis of media publications

Read more

News feeds

Daily web-based media monitoring, available for use from any place with internet.

Read more

FIBEP

FOCUS Information Agency is the first and only Bulgarian organisation member of the International Federation of the Press Clipping Services (FIBEP)

Read more

Focus Archive

Production of individual text or video archive references, based on time period and keywords.

Full digital archive of all public sources and electronic media since 2000. The archive of print media starts from 1990 and includes not only the editions that still exist today, but also print media, which were closed down in the period 1990-1995.

-


more than

25,000,000


items

-


the oldest

item is from

1990

10 years ago today

Print press: в. Дневник: Лидерите на ЕС приеха компромисна декларация

Лидерите на 27-те държави - членки на ЕС, приеха вчера Берлинската декларация, с която отбелязаха официално 50-годишнината от подписването на Римските договори, сложили началото на европейската интеграция. Въпреки очакванията, че декларацията ще очертае насоките за бъдещото развитие на ЕС, приетият финален вариант, в който бяха избегнати думи като „разширяване" и „евроконституция", беше окачествен от наблюдатели като компромисен и мъгляв.

26.03.2007

TV: БНТ: България ще съгласува в Европейската комисия проектозакона за съдебната власт

България ще съгласува в Европейската комисия проектозакона за съдебната власт, тъй като така ще стане възможно страната ни да получи по-справедлива оценка в предстоящия доклад на комисията. Това решиха лидерите на тристранната коалиция, които се събраха днес в резиденция “Лозенец”. Сергей Станишев, Ахмед Доган и Симеон Сакскобургготски направиха преглед на свършено по препоръките на Европейската комисия в областта “Правосъдие и вътрешни работи”. Специално внимание коалиционните партньори обърнаха на проектозакона за съдебната власт. Ръководителите на парламентарните групи са поели ангажимент проектозаконът и Гражданско-процесуалният кодекс да бъдат гледани приоритетно от депутатите. Двата документа се смятат за гръбнак на съдебната система, от чиято реализация зависи както реформата да продължи, така и оценката, която България ще получи от Европейската комисия, в съдебната област. И още един законопроект разгледа управляващата коалиция - този за дипломатическата служба. Той трябва да създаде стабилност и приемственост в системата, както и да подобри работата във външно министерство. Вицепремиерът Ивайло Калфин предлага да се ограничат политическите назначения на посланиците до 10% от всички назначения на ръководители в мисиите ни в чужбина.

26.03.2007

Radio: Дарик радио: ГЕРБ е първата партия, която внесе документи в ЦИК

ГЕРБ е първата партия, която внесе документи в ЦИК за участие в изборите за евродепутати. 20 016 подписа в подкрепа на ГЕРБ бяха внесени точно в 9 часа от председателя на партията Цветан Цветанов. От днес започна регистрацията на партии, коалиции и инициативни комитети за участие в изборите за Европейски парламент. Подписите са събрани за по-малко от три дни от цялата страна, а до късно снощи от са пристигали още подписи, които обаче не са включени в документите, които бяха внесени в комисията. Председателят на ГЕРБ обясни желанието партията да се регистрира първа с текста в Закона за избор за евродепутати, който според него създава възможност за сценарий. Този сценарий би позволил на партия или коалиция със сходно на ГЕРБ име да се регистрира преди реалната политическа партия и така ЦИК да регистрира първата по подадени документи формация, обясни Цветанов. Петима депутати в Европарламента е добрият реалистичен резултат за ГЕРБ, подчерта отново Цветанов. Той отбеляза, че депутатите на всяка формация извън център-дясно ще станат членове на групи в ЕП, които не са мнозинство.

26.03.2007

Internet: Dnes.bg: Летищата в България реализират печалба от 46,2 млн. лв. за 2006 г.

По оперативни данни за 2006 г. летищата в България отчитат нарастване на приходите със 17,4 млн. лв. (13,93%) спрямо 2005 г., сочат данни от отчет на Министерството на транспорта (МТ). За изминалата година е реализирана печалба в размер на 46,2 млн. лв., като ръстът спрямо предходната година е 28,77 на сто. Основен дял се пада на „Летище София“ ЕАД, което реализира печалба в размер на 28,7 млн. лв. и „Летище Бургас“ ЕАД - 10 млн. лв. За 2006 г. пристанищата отчитат увеличение на приходите с 8,66 млн. лв. (9,64%). Реализираната печалба е в размер на 7,6 млн. лв., което е увеличение с 93,89 на сто спрямо предходната година. Основен дял се пада на „Пристанище Бургас“ ЕАД, което отчита печалба в размер на 2,8 млн. лв. и „Пристанищен комплекс Русе“ ЕАД - 2,39 млн. лв.

26.03.2007