sales@focus-news.net

+ 359 2 960 70 11
+ 359 2 960 70 13

Services

 

Media monitoring

Full monitoring of national and regional print media, electronic media, and websites…

Read more

Monitoring in English

Summaries or full text articles in English on the main topics and publications in the Bulgarian media.

Read more

Advertising monitoring

Specialised monitoring of paid publications in print media.

Read more

Campaign monitoring

Monitoring of PR campaigns and events, as reported in the media.

Read more

Content analysis

Quantity and quality analysis of media publications

Read more

News feeds

Daily web-based media monitoring, available for use from any place with internet.

Read more

FIBEP

FOCUS Information Agency is the first and only Bulgarian organisation member of the International Federation of the Press Clipping Services (FIBEP)

Read more

Focus Archive

Production of individual text or video archive references, based on time period and keywords.

Full digital archive of all public sources and electronic media since 2000. The archive of print media starts from 1990 and includes not only the editions that still exist today, but also print media, which were closed down in the period 1990-1995.

-


more than

25,000,000


items

-


the oldest

item is from

1990

10 years ago today

Print press: в. Труд: Опозицията даде цялата власт в София на ГЕРБ

Опозицията в Столична община - БСП, СДС и ДСБ, отказа всякакво участие в управата на града. На заседание вчера с пълно мнозинство за шефове на 14-те комисии в съвета бяха избрани само хора на ГЕРБ. „Предложихме на колегите 8 председателски места за ГЕРБ и по 3 за БСП и Десния алианс. Но явно не се разбрахме", каза шефът на съвета Андрей Иванов. „Чрез комисиите можеше да формираме политики в социалните области образование, здравеопазване. Но не успяхме да стигнем до консенсус", каза и шефът на групата на БСП в съвета Желю Бойчев. „Да не участваме в управлението е наша принципна позиция", заяви и водачът на СДС Владимир Кисьов. По-рано пред Инфо радио кметът Бойко Борисов отново заяви, че се е надявал шефът на съвета да е от десницата. ГЕРБ били готови да подкрепят за поста и загубилия кметския стол в София Мартин Заимов.

23.11.2007

TV: БНТ: В Ливан тази нощ изтича крайният срок, в който трябва да бъде избран нов президент на страната

В Ливан тази нощ изтича крайният срок, в който трябва да бъде избран нов президент на страната. В полунощ приключва мандатът на сегашния държавен глава Емил Лахуд. Ако до края на днешния ден парламентът не определи негов приемник на поста, Ливан ще изпадне в политическа криза. Политическото напрежение в страната нарасна часове преди крайния срок, след като просирийската опозиция обяви, че ще бойкотира днешното заседание на парламента, на което трябва да бъде избран президент. Тя настоява за избор с мнозинство от две трети. На свой ред антисирийското парламентарно мнозинство се закани да избере държавен глава, ако е необходимо дори с обикновено мнозинство.

23.11.2007

Radio: БНР: Народното събрание прие законопроекта, с който се въвежда единната ставка за облагане на личните доходи

Народното събрание (НС) прие законопроекта, с който се въвежда единната ставка за облагане на личните доходи. Плоският данък догодина ще бъде 10%. Патентите ще се определят и събират от общините. В пленарната зала продължават дебатите по проектобюджета на НЗОК за следващата година. Мнозинството отхвърли законопроекта на депутата от ОДС Мартин Димитров, който също предлагаше въвеждане на плосък данък от 10%, но със запазване на необлагаемия минимум от 220 лева месечно. На първо четене беше приет и законопроектът за изменение и допълнение на Закон за местните данъци и такси, внесен също от Министерски съвет (МС). Предвижда се Общинските съвети да определят чрез наредби размерите на местните данъци, като минималният размер ще бъде от две до три пъти по-нисък от максималния.

23.11.2007

Internet: Dnes.bg: Уволниха директора на Летище Пловдив

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев освободи от длъжност изпълнителния директор на „Летище Пловдив” ЕАД Пламен Николов. Министърът промени и числеността на Съвета на директорите на дружеството от три на пет души, заради обединяването му с „Летище Бургас” ЕООД и „Летище Варна” ЕООД. След като бяха сключени концесионните договори за управлението на летищата в гр. Бургас и гр. Варна, държавните летищни оператори „Летище Бургас” ЕООД и „Летище Варна” ЕООД преустановиха дейността си. Активите на двете дружества се вляха в активите на „Летище Пловдив” ЕАД. Новите членове на Съвета на директорите на „Летище Пловдив” ЕАД са: Янко Янков, Божидар Малинов и Ирен Тонева. Съветът на директорите избра за изпълнителен директор на „Летище Пловдив” ЕАД Янко Янков. Янко Янков е бил изпълнителен директор на „Летище Варна” ЕООД и директор на дирекция в Министерството на транспорта и съобщенията. Ирен Тонева е главен експерт в дирекция „Контрол върху дейността на търговските дружества” в Министерството на транспорта. Божидар Малинов е икономист.

23.11.2007