sales@focus-news.net

+ 359 2 960 70 11
+ 359 2 960 70 13

Services

 

Media monitoring

Full monitoring of national and regional print media, electronic media, and websites…

Read more

Monitoring in English

Summaries or full text articles in English on the main topics and publications in the Bulgarian media.

Read more

Advertising monitoring

Specialised monitoring of paid publications in print media.

Read more

Campaign monitoring

Monitoring of PR campaigns and events, as reported in the media.

Read more

Content analysis

Quantity and quality analysis of media publications

Read more

News feeds

Daily web-based media monitoring, available for use from any place with internet.

Read more

FIBEP

FOCUS Information Agency is the first and only Bulgarian organisation member of the International Federation of the Press Clipping Services (FIBEP)

Read more

Focus Archive

Production of individual text or video archive references, based on time period and keywords.

Full digital archive of all public sources and electronic media since 2000. The archive of print media starts from 1990 and includes not only the editions that still exist today, but also print media, which were closed down in the period 1990-1995.

-


more than

25,000,000


items

-


the oldest

item is from

1990

10 years ago today

Print press: в. Труд: Вечерният час вече е факт

Вечерният час за непълнолетните от вчера стана факт, след като в „Държавен вестник" бяха обнародвани поправките в Закона за закрила на детето. На 6 февруари парламентът прие, че всички деца от 14 до 18 г. не може да се разхождат извън дома след 22 ч. Децата до 14 години вече няма да могат да бъдат на обществено място без придружител след 20 ч. В противен случай родителите ще бъдат глобявани до 500 лв. за първо нарушение, а за второ - до 1000 лева. Децата до 12 г. пък не трябва да бъдат оставяни без надзор. Това може да означава, че ще трябва да ходят на училище с придружител, коментираха депутати.

21.02.2009

TV: БНТ: Властите в контролирания от босненските сърби Баня лука трябва да заплатят 42 млн. долара на ислямската общност в града

Властите в контролирания от босненските сърби Баня Лука трябва да заплатят 42 млн. долара на ислямската общност в града заради опожарени 16 джамии по време на Босненската война.

21.02.2009

Radio: Радио “Фокус”: Абсолютният брой новорегистрирани безработни за месец януари е 8500 души

Абсолютният брой новорегистрирани безработни за месец януари е 8500 души. Мнозинството от тях са в две сфери – индустрия и услуги. Това съобщи зам.-министърът на труда и социалната политика Димитър Димитров, предаде репортерът на Агенция „Фокус” Десислава Антова. Димитров посочи, че за месец януари има 6 хиляди свободни работни места за нискоквалифицирана работна ръка. Изпълнителният директор на Агенцията по заетостта уточни, че предлаганите работни места са отново в тези сфери на преработваща промишленост, шивашката индустрия, в които има най-големи съкращения. Димитър Димитров посочи, че най-висока е безработицата в страните от Европейския съюз - над 14,3% в Испания. За България средното равнище на безработицата е под нивата на новоприсъединилите се страни Латвия и Словакия – над 10 %, подчерта още заместник-министърът.

21.02.2009

Internet: Dnes.bg: Зимна България – 174 населени места без ток, студът продължава

174 населени места в България са без ток, съобщиха oт пресцентъра на Министерството на извънредните ситуации. Без частично електрозахранване са 16 селища, 81 са без вода. Повечето сигнали за различни проблеми с комуникациите са от Северна България – от районите на Силистра, Търговище, Монтана. През изминалата нощ са изтеглени от снежните преспи 384 автомобила. От тях 15 са автобуси. Дежурните от Гражданска защита са помогнали на 16 болни и родилки да стигнат до здравните заведения. 83 са сигналите за паднали дървета и рекламни пана по пътищата на страната и улиците в населените места. За щастие няма пострадали в тези случаи. Днес ще продължи търсенето на бабата и внучето, които вчера изчезнаха в снежната буря между селата Козница и Дюлино в община Бяла. Продължава бедственото положение в общините Ловеч, Кнежа и Вършец. Затворен за преминаване е граничният пункт при Оряхово-Бекет. Затворен за товарни автомобили е и ГКПП "Кулата".

21.02.2009