sales@focus-news.net

+ 359 2 960 70 11
+ 359 2 960 70 13

Services

 

Media monitoring

Full monitoring of national and regional print media, electronic media, and websites…

Read more

Monitoring in English

Summaries or full text articles in English on the main topics and publications in the Bulgarian media.

Read more

Advertising monitoring

Specialised monitoring of paid publications in print media.

Read more

Campaign monitoring

Monitoring of PR campaigns and events, as reported in the media.

Read more

Content analysis

Quantity and quality analysis of media publications

Read more

News feeds

Daily web-based media monitoring, available for use from any place with internet.

Read more

FIBEP

FOCUS Information Agency is the first and only Bulgarian organisation member of the International Federation of the Press Clipping Services (FIBEP)

Read more

Focus Archive

Production of individual text or video archive references, based on time period and keywords.

Full digital archive of all public sources and electronic media since 2000. The archive of print media starts from 1990 and includes not only the editions that still exist today, but also print media, which were closed down in the period 1990-1995.

-


more than

25,000,000


items

-


the oldest

item is from

1990

10 years ago today

Print press: в. Дума: Одитна мисия на ек във фонд „Земеделие”

Два са основните приоритета на одитната мисия на Европейската комисия, която започна вчера работа в Държавен фонд "Земеделие". Първо ще се провери нивото на готовност на IT-системата и системата за сигурност на разплащателната агенция. Вторият приоритет е свързан с преглед на акредитацията на разплащателната агенция, финансовото подпомагане от еврофондовете за българското земеделие ще се осъществява чрез три инструмента - директни плащания, към които ще има национални доплащания; средства за пазарна подкрепа; средствата за развитие на селските райони. Тяхното успешно прилагане е основният приоритет в работата на Разплащателната агенция. Мисията на ЕК ще приключи на 29 юни.

26.06.2007

TV: БНТ: Без предпазни клаузи ще се размине България в доклада на ЕК, очакван официално в сряда

Без предпазни клаузи ще се размине България в доклада на ЕК, очакван официално в сряда. Документът, до който БНТ получи достъп отбелязва напредък на страната във всички проблемни области, но е особено критичен към липсата на видими резултати в борбата с корупцията. В доклада на комисията са изредени успехите и неуспехите по всяка от проблемните за България области. Отбелязват се конституционните промени в посока независимост на съдебната система, но се казва, че е рано да се оцени техният ефект. Напредъкът обаче е съществен, пише в документа. За исканите от Брюксел по-ефективни съдебни процеси се прави анализ, че последните промени в закона за съдебната власт са от 14 юни и още е рано да се оцени ефектът им. За постигането на повече професионализъм на магистратите, комисията пише, че има известен напредък, но че няма система за наблюдение на процеса за подбор на магистратите.

26.06.2007

Radio: БНР: От 1 юли ще бъдат увеличени със 100 лв. заплатите на професионалните войници

От 1 юли ще бъдат увеличени със 100 лв. заплатите на професионалните войници от Националната гвардейска част, съобщи министърът на отбраната Веселин Близнаков. Министър Близнаков заяви също така, че след подготвян от него доклад Министерският съвет е намалил наемите за военните ведомствени жилища от 1 лв. на 50 ст. за кв.м. Военният министър посочи, че най-късно до 2 юли ще предложи нов ръководител на Служба “Сигурност”, Военна полиция и Военно контра-разузнаване на мястото на подалия рапорт за напускане досегашен ръководител Орлин Иванов. Началникът на ГЩ на БА генерал Златан Стойков отрече да е имало малтретиране на наборни войници в танковата бригада в Горна Баня. Министър Близнаков и генерал Златан Стойков участват в първото тристранно българо-румънско-сръбско командно щабно учение “Дунавски страж 2007”.

26.06.2007

Internet: Dnes.bg: Георги Марков бил картонче

„Агент не съм бил и няма от какво да се притеснявам“. Това заяви в ефира на bTV бившият конституционен съдия Георги Марков, за когото Комисията по досиетата обяви, че е бил агент на бившата Държавна сигурност. „От мен няма подписана декларация за сътрудничество и квитанция за получаване на хонорари. В архива на ДС има само картонче. Никой от ДС не е идвал да ми предлага сътрудничество“, поясни Марков. „Никога не са ме канили да сътруднича или нещо да пиша. За това, че имам досие, разбрах през 1990 г.“, допълни той. „Агентите на ДС са тези, които разстреляха СДС и убиха синята идея“, каза още Марков. Припомняме, че на 21 юни Комисията по разкриване на досиетата на агентите и сътрудниците на ДС разпространи информацията, че Марков е сътрудничил на ДС заедно с бившите конституционни съдии Димитър Гочев и Тодор Тодоров Марков е бил вербуван на 06.12.1972 г, снет е от отчет през април 1976 год. Документите показват, че той е сътрудничил на МВР-Софийско градско управление, отдел ІІ - Държавна сигурност; управление VІ - ДС. Псевдонимите му са били Николай и Стефан. В специално интервю за Dnes.bg на същия ден той отрече обвиненията и заяви: „Не съм чувал за тия хора, вече ви казах. Това го напишете и толкоз“.

26.06.2007