sales@focus-news.net

+ 359 2 960 70 11
+ 359 2 960 70 13

Services

 

Media monitoring

Full monitoring of national and regional print media, electronic media, and websites…

Read more

Monitoring in English

Summaries or full text articles in English on the main topics and publications in the Bulgarian media.

Read more

Advertising monitoring

Specialised monitoring of paid publications in print media.

Read more

Campaign monitoring

Monitoring of PR campaigns and events, as reported in the media.

Read more

Content analysis

Quantity and quality analysis of media publications

Read more

News feeds

Daily web-based media monitoring, available for use from any place with internet.

Read more

FIBEP

FOCUS Information Agency is the first and only Bulgarian organisation member of the International Federation of the Press Clipping Services (FIBEP)

Read more

Focus Archive

Production of individual text or video archive references, based on time period and keywords.

Full digital archive of all public sources and electronic media since 2000. The archive of print media starts from 1990 and includes not only the editions that still exist today, but also print media, which were closed down in the period 1990-1995.

-


more than

25,000,000


items

-


the oldest

item is from

1990

10 years ago today

Print press: в. Труд: 10% здравна вноска от 2011 г.

Десет процента ще стане здравната вноска от 1 януари 2011 г. В момента тя е 8 на сто върху заплатата. Увеличението изцяло ще се плаща от осигуряващия се, а сегашните 8 % ще продължат да се делят в съотношение 60:40 работодател към работник. Това съобщи вчера здравният министър д-р Божидар Нанев. Пак от 2011 г. се въвежда тристълбов модел на здравното осигуряване, т. е. ще има задължително, задължително допълнително и допълнително доброволно осигуряване. За първия стълб ще отговаря здравната каса, а за другите два - частни фондове. Те ще могат да ни плащат примерно протези и стави, които не поема касата. Че дори и пластични операции.

13.11.2009

TV: НОВА ТВ: Днес беше обявен край на най-сериозната рецесия в обединена Европа след края на Втората световна война

Днес беше обявен край на най-сериозната рецесия в обединена Европа след края на Втората световна война. 16-те страни, в които еврото е официална валута, са постигнали общ икономически ръст от 0,4 % през третото тримесечие на тази година. За този период всичките 27 страни от ЕС общо са постигнали растеж на икономиките си от 0,2 %. Така Евросъюзът официално излиза от кризата, която притисна световната икономика в последните 15 месеца.

13.11.2009

Radio: Дарик радио: 5 000 обаждания са получени на националната телефонна линия за деца в риск на номер 116 111

5 000 обаждания са получени на националната телефонна линия за деца в риск на номер 116 111 от старта на линията на 5 ноември. Благодарение на някой от тях е предотвратен трафик на 16-годишно момиче, а друго е спасено от проституиране. 89% от ползващите линията са тийнейджъри, 11% от обажданията са от деца до 19-годишна възраст. Преобладава броя на момичетата търсещи помощ. Основните сигнали са свързани с емоционални проблеми, сочат данните на Държавната Агенция за закрила на детето. Националната телефонна линия за информиране, консултиране и помощ на деца 116 111 стартира за България на 5 ноември. Със създаването на национална телефонна линия за деца, страната ни се присъединява към вече създадената европейска мрежа на линии за оказване на помощ на деца в риск. Подобни телефонни линии имат над 90 държави. Агенцията за закрила на детето представи в Кюстендил днес телефонната линия. Във форума участваха директори на учебни и детски заведения.

13.11.2009

Internet: Dnes.bg: Посланикът ни в Турция хвърли оставка

Посланикът на България в Турция Бранимир Младенов е подал оставка, съобщиха от МВнР. Председателят на РЗС Яне Янев обяви в Народното събрание, че се очаква "и посланикът в САЩ да подаде оставка". По-рано днес парламентът не обсъди, както бе предвидено, декларация за отзоваването на посланиците в Анкара и Вашингтон. Припомняме, че миналата седмица по предложение на министъра на външните работи Румяна Желева Министерският съвет взе решение да предложи на президента Георги Първанов да издаде укази за освобождаването на посланиците в Турция и в САЩ Бранимир Младенов и Лъчезар Петков. Проекторешението обаче бе върнато от държавния глава, след като той обяви, че аргументите, предоставени му от Външно (нарушения на изборния процес за парламентарните избори - бел.ред.), са недостатъчни. Това беше и една от основните причини управляващите да поискат импийчмънта на президента.

13.11.2009