Български    English 
 Начало     Запитвания     Вход Focus Info
  Вход за он-лайн мониторинг  
     
     
     
     
     
 
Информационна агенция "Фокус" е първата частна информационна агенция в България, създадена през юни 2000 година.

Четиринадесет години по-късно "Фокус" се утвърди като най-предпочитания източник на информация за събитията в България, на Балканите и в света, за българските централни и регионални, печатни и електронни медии.

Днес Информационна агенция "Фокус" разполага с повече от 200 служители – журналисти, редактори, репортери, преводачи и технически лица, разпределени в различни отдели – Вътрешна информация, Международен отдел, Балкани, Спорт, Архив, Редакция на английски език, Радиопрослушване, Печат и база данни и др..

За да можем непрекъснато да усъвършенстваме и разнообразяваме предлаганите от нас продукти, през 2003 година стартирахме специална програма за изграждане и развитие на обособен специализиран отдел “Мониторинг”, който да покрие нуждите от систематизирана информация на нашите клиенти и партньори.

През 2003 година, на конгреса в Кейптаун, Южна Африка, бяхме приети за пълноправен член на FIBEP – Световната представителна организация на агенциите, работещи в областта на пресклипинга и медийния мониторинг. Нейна основна цел е предоставянето на форум за обмяна на опит, идеи и инициативи между членуващите компании. FIBEP гарантира на своите членове сигурност и надеждност на получаваната информация, както и достъп до най-новите технологични и бизнес решения, които са гаранция за висококачествен медиен мониторинг. Петдесет и пет години след създаването си /Париж, 1953 г./ FIBEP обединява повече от 100 агенции от над 40 страни, сред които Информационна агенция "Фокус" представлява България.

Информационна агенция "Фокус" е единствената българска информационна и клипинг агенция, сертифицирана по международния стандарт ISO 9001:2000, което е доказателство за изключителното качество на предлаганите от нас услуги в областта на медиа мониторинга.

За годините на усъвършенстване заедно с нашите клиенти и партньори ние намерихме перфектния баланс между утвърденото качество и внедряването на иновативни продукти за българския пазар.

Стремежът на "Фокус", от създаването на агенцията до днес, е клиентите ни да получават услуги и продукти на високо европейско ниво.