sales@focus-news.net

+ 359 2 960 70 11
+ 359 2 960 70 17

Услуги

 

Медиа мониторинг

Пълен мониторинг на национални и регионални печатни медии, електронни медии и интернет сайтове…

Прочети още

Мониторинг на английски

Pезюмета или пълен текст на английски език на основните теми и публикации в медийното пространство

Прочети още

Рекламен мониторинг

Специализиран мониторинг на платените публикации в печатните медии

Прочети още

Кампаниен мониторинг

Мониторинг на PR кампании и събития, отразени в медиите

Прочети още

Контент анализи

Количествен и качествен анализ на публикациите в медиите

Прочети още

Информационни бюлетини

Ежедневен онлайн базиран медиа мониторинг с възможност за ползване от всяко място с наличен интернет

Прочети още

FIBEP

Информационна агенция „Фокус“ е първата и единствена българска медиа член на Световната асоциация на клипинг агенциите FIBEP

Прочети още

ФОКУС Архив

Изготвяне на индивидуални архивни справки, включващи текстови, аудио или видеоматериали по период и ключови думи, предоставени от клиента.

Пълен дигитализиран архив на всички публични източници и електронни медии от 2000 г. насам.

Архивът на печатните медии започва от 1990 г. и обхваща не само съществуващите до днес издания, но и печатни медии, които отдавна са преустановили своето съществуване по време на периода 1990-2015 г.

 

-


над

25 000 000


материала

-


от

1990 г.

е най-старият
материал

Преди 10 години

Преса: в. Новинар: Министерският съвет най-после даде сграда за архивите на ДС

Сграда, в която да се приберат архивите на бившата Държавна сигурност, бе отпусната най-накрая с решение на Министерския съвет вчера. Това стана година и половина след като влезе в сила законът за досиетата. Комисията по досиетата няма да може да използва сградата веднага, а едва след като имотът бъде пригоден да съхранява папките с информация. Сградата ще бъде използвана за създаването на централизиран архив на документите на ДС.

20.06.2008

ТВ: НОВА ТВ: Парламентът увеличи минималната пенсия за стаж и възраст на 113.49 лева

Парламентът увеличи минималната пенсия за стаж и възраст на 113.49 лева. Мнозинството отхвърли предложението на ДСБ сумата да бъде 152.10 лева. От ДСБ обясниха, че увеличението с 50 лева на минималната пенсия, което те предлагат, е опит за аварийна защита, понеже заради инфлацията покупателните възможности на пенсионерите са намалели с 20% в сравнение с миналата година. от мнозинството отхвърлиха предложението с аргумента, че така се обърква логиката на социалния модел. По думите на левия депутат Донка Михайлова, ако минималната пенсия стане 152 лева, тя ще се изравни със средната. Другият аргумент на управляващите да заковат минималните възнаграждения за пенсионери на 113.49 лева са стъпките на правителството за осъвременяването им, а именно от 1 юли с 10%, от октомври с очакваната индексация на пенсиите и от януари с увеличение на коефициента за прослужено време. Сметките на социалистите показват, че това ще струва на бюджета около 1 млрд. и 200 млн. лева. Контратезата на ДСБ обаче е, че пари могат да се намерят, защото само към 30 април излишъкът в бюджета надхвърля 2 млрд. лева.

20.06.2008

Радио: Дарик радио: Георги Първанов поиска законодателните промени, свързани с въвеждането на смесена избирателна система и контрола на финансирането, и регистрацията на партиите, да са факт до ноември

Президентът Георги Първанов поиска законодателните промени ,свързани с въвеждането на смесена избирателна система и контрола на финансирането, и регистрацията на партиите, да са факт до ноември. Държавният глава присъства днес на церемонията, на която Георги Петканов положи клетва като конституционен съдия.

20.06.2008

Интернет: Dnes.bg: Ровят в Догановите чаршафи

Парламентарната комисия за борба с корупцията е получила данни за собствеността на три имота, за които се твърди, че се управляват и притежават от лидера на ДПС Ахмед Доган. Шефът на комисията Бойко Великов съобщи, че са получени справките за собствениците на имота в Бояна и на два хотела в Рибарица и Росенец, Бургаско. "Ще поискаме от Сметната палата да предостави декларации за имущественото състояние на въпросните собственици, за да може да се прецени доколко те съответстват на доходите им", допълни Великов. Комисията ще реши за петте имота след като получи всички данни за собствеността им от общините и от Сметната палата.

20.06.2008