sales@focus-news.net

+ 359 2 960 70 11
+ 359 2 960 70 17

Услуги

 

Медиа мониторинг

Пълен мониторинг на национални и регионални печатни медии, електронни медии и интернет сайтове…

Прочети още

Мониторинг на английски

Pезюмета или пълен текст на английски език на основните теми и публикации в медийното пространство

Прочети още

Рекламен мониторинг

Специализиран мониторинг на платените публикации в печатните медии

Прочети още

Кампаниен мониторинг

Мониторинг на PR кампании и събития, отразени в медиите

Прочети още

Контент анализи

Количествен и качествен анализ на публикациите в медиите

Прочети още

Информационни бюлетини

Ежедневен онлайн базиран медиа мониторинг с възможност за ползване от всяко място с наличен интернет

Прочети още

FIBEP

Информационна агенция „Фокус“ е първата и единствена българска медиа член на Световната асоциация на клипинг агенциите FIBEP

Прочети още

ФОКУС Архив

Изготвяне на индивидуални архивни справки, включващи текстови, аудио или видеоматериали по период и ключови думи, предоставени от клиента.

Пълен дигитализиран архив на всички публични източници и електронни медии от 2000 г. насам.

Архивът на печатните медии започва от 1990 г. и обхваща не само съществуващите до днес издания, но и печатни медии, които отдавна са преустановили своето съществуване по време на периода 1990-2015 г.

 

-


над

25 000 000


материала

-


от

1990 г.

е най-старият
материал

Преди 10 години

Преса: в. Атака: Всеки трети учител излъган за заплатата от 650 лева

Всяко трето училище в страната няма да маже да увеличи заплатите средно на 650 лв. за учителите и 385 лв. за не педагогическия персонал от 1 юли тази година. За 32% от педагозите увеличението ще е до 10%. Това обяви лидерът на Синдиката на българските учители Янка Такева след отраслов съвет в МОЙ. Всички учители в страната са получили 18% увеличение на заплатите за ноември, извоювано по време на учителската стачка, но не така стои въпросът с договореното увеличение за тази година. Заради по-малкото деца в школата с маломерни паралелки, 38% от даскалите ще вземат по-малко пари по делегираните бюджети и няма да стигнат обещаните 650 лева.

18.01.2008

ТВ: БТВ: Парламентарната група на НДСВ напусна още един депутат

Парламентарната група на НДСВ напусна още един депутат, Енчо Малев. 17 напуснал народен представител стана член на БНД. С това новата парламентарна група от отцепилите се жълти вече има повече депутати от сините в НС, тъй като парламентарните групи на ОДС и ДСБ са от 16 депутати, 16 са и независимите депутати в парламента.

18.01.2008

Радио: Инфо радио: Напълно е спряно издаването на заповеди от министъра на околната среда и водите

Напълно е спряно издаването на заповеди от министъра на околната среда и водите, с които да се обявяват официално местата от Натура 2000 по директивата за птиците.

18.01.2008

Интернет: Dnes.bg: Склонихме за "Южен поток"

България и Русия ще имат по 50% участие в проекта Южен поток. Министерския съвет все пак реши да подпише договора, след като министрите бяха свикани спешно на извънредно заседание тази сутрин. Само преди два дни премиерът ни обяви, че при посещението на Владимир Путин у нас няма да бъде подписано споразумение за газопровода. На 16 януари, на нарочна пресконференция в Министерския съвет, Сергей Станишев каза, че договор няма да има, защото имало спорни въпроси. Един от тях - собствеността на тръбите на българска територия и допълнителните количества газ за страната. Явно обаче среднощни совалки на руски експерти и наши чиновници са решили, че договорът е изгоден и трябва да стане факт днес. А само преди два дни Станишев твърдеше: „Нито едно споразумение не може да бъде подписано на всяка цена“. Засега е ясно, че съвместното дружество "South Stream" - Южноевропейски газопровод ще минава по дъното на Черно море и през България. "Южен поток" е руско-италиански проект за газопровод от руската станция "Береговая" до Варна. На българска територия газопроводът ще се разклонява по 2 трасета - северно и южно. Северното ще пренася газ до Румъния, Унгария, Словения и Австрия, а южното - до Гърция и Италия.

18.01.2008